In opdracht van Van Wijnen Noord en Accolade saneert Van Gunst Asbestsanering “Het Lokaal” (hoofdkantoor Accolade) in Heerenveen. Alle asbesthoudende toepassingen worden gesaneerd zodat er een veilig en gezonde werkomgeving wordt gecreëerd. Dit bijzondere duurzame project hanteert o.a. het gedachtegoed van The Natural Step.  Jan Slager (Manager Vastgoed): “We maken ons kantoor in Heerenveen duurzaam en geschikt voor ‘Bewust Werken’. Op 23 mei leverden we het eerste deel van het pand op. In november zijn we helemaal klaar. In het pand staat ontmoeting centraal. Niet alleen voor medewerkers en klanten. We bieden ook plek voor ondernemers!

We werken hard om duurzaamheid te verankeren in onze organisatie. Als corporatie met 16.000 huizen kunnen wij veel verschil maken. Elke stap telt, vinden wij. Bij de verduurzaming maken we zoveel mogelijk gebruik van lokale, natuurlijke en hergebruikte materialen. Zo maakten we tafels en wanden van hout uit gesloopte woningen. We hergebruiken kantoormeubilair, isoleren met vlas en gebruiken verf op biologische basis. Ook voor onze huurwoningen kijken we naar deze mogelijkheden.

In het vernieuwde kantoor hebben we veel minder energieverbruik en verspilling. Ook bieden we plek aan medewerkers die nu op andere locaties in Heerenveen werken. Zo verlagen we onze bedrijfskosten. De investeringen verdienen we binnen vijftien jaar terug. Het pand in zijn nieuwe vorm inspireert en zorgt voor ontmoeting. Er komen gezonde en eigentijdse werkplekken, waar we effectief en prettig werken. We richten het in voor ‘Bewust Werken’. Dit is een vorm van flexibel werken waarbij medewerkers steeds bewust kiezen welk moment en welke werkplek het beste bij hun taak past. Dit helpt ons om steeds van meest toegevoegde waarde zijn”.