0566 - 62 00 87 info@nivogroep.nl

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat hoog op onze agenda. Waarbij we in de markt vaak bedrijven tegenkomen die voornamelijk in woord en geschrift het over duurzaamheid hebben wij ervoor gekozen om het ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Hierbij hanteren we stelling “practise what you preach” of vrij vertaald “geen woorden maar daden”.

Onze slogan “Samen creëren we een gezonde leefomgeving” is daar een goed voorbeeld voor. Ons streven is het creëren van een gezonde leefomgeving voor iedereen. Hierbij proberen we zo optimaal en proactief samen te werken met de overheid. Een mooie resultaat is dat inmiddels het onderwijs in Nederland verplicht is om een asbestinventarisatierapport aan te vragen. Het gevolg hiervan is dat vaak de scholengemeenschappen zelf het initiatief nemen om een asbestbeheersplan te maken en zelfs overgaan tot het volledig asbestvrij maken van de onderwijslocaties. Want zeg nou zelf ‘wie wil nou dat zijn of haar kind of kleinkind naar een school gaat waarin zich nog steeds asbest bevind’.

Duurzaamheid in de gehele keten:

Met duurzaamheid in de gehele keten bedoelen we dat we onszelf verplicht hebben gesteld om samen te werken met partners en leveranciers die gecertificeerd zijn en ook duurzaamheid in hun beleidsplannen hebben opgenomen. Daarnaast hebben we een duurzame beleidsvoering waarbij we steeds verder proberen te innoveren.

Bij een samenwerking met onze organisatie kunt u altijd rekenen op de volgende duurzaamheidsaspecten:

  • Wij werken alleen samen met transporteurs die een volledig wagenpark hebben met EURO 5 Motoren, hiermee voldoen we aan zeer strenge eisen met betrekking tot CO² uitstoot zodat we in alle (binnen) steden onze werkzaamheden kunnen uitvoeren.
  • Ons (lease) wagenpark koopt alleen nieuwe auto’s in die een A label hebben, daarnaast zijn onze nieuwe medewerkers met het “Nieuwe Rijden” aan de slag.
  • Wij werken regelmatig samen met leerling DAV’ers