In opdracht van Rottinghuis Aannemingsbedrijf heeft Van Gunst Asbestsanering 30 appartementen van Accolade aan het Burgemeester Kuperusplein in Heerenveen succesvol gesaneerd. Doel van deze sanering was, naast het asbestveilig maken van de appartementen, het ontzorgen van de huurders en opdrachtgever Accolade.

Naast de appartementen aan het Burgemeester Kuperusplein zijn er inmiddels ook 24 appartementen aan de Bouwe van Ensstraat opgestart. Het gaat hier om een Build & Design project. Het voordeel van Design & Build is dat alle partijen, van opdrachtgever tot architect, mét elkaar werken en niet naast of na elkaar. Zo wordt ook bij dit project samengewerkt aan een oplossing binnen het overeen gekomen budget, de deadline en het hoge kwaliteitsniveau. Van Gunst Asbestsanering is in deze unieke samenwerking volledig verantwoordelijk voor de gehele asbestketen.

Arnoud Gils, bedrijfsleider Bouwservice en onderhoud van Rottinghuis: ‘De uitdaging bij een uniek project als deze is dat het bestaande bezit door-geëxploiteerd moet worden. De werkzaamheden worden uitgevoerd in bewoonde situaties waardoor een afstemming tussen alle partijen in deze samenwerking strak georganiseerd moet worden. Van Gunst Asbestsanering is een partij met een enorme ervaring op het gebied van seriematige saneringen in bewoonde situaties en we zijn erg content om ze in ons bouwteam te hebben’.